Värillään lumoavaa rentunruusujuomaa!

Rakkaudesta luontoon💜


Kirjoittelin aiemmin maitohorsmasta yleisesti, sen tekstin pääset lukaisemaan tästä. Tässä onkin sitten siinä postauksessa lupailemani juoman resepti. Tämän horsmasta valmistetun  juoman väri on ihan käsittämätön! Hieman muka epäileväinen olin aluksi tämän suhteen, kun horsman kukista teetä ennen tehneenä tiesin, että väri oli silloin ainakin haalean punertava. Taika onkin nyt siinä, että väri voimistuu juoman jäähtyessä ja sitruunahappo vielä tuntuu irrottavan värin kukista ja kirkastavan juoman ihan silmissä!


Kerää pelkästään kukkia tähän juomaan!


Reseptejä tälle löytyy useampia. Osa käyttää sitruunaa tai limeä, osa sitruunahappoa ja sokerin määräkin vaihtelee resepteissä yllättävän paljon. Tämä renttu nyt käytti juomaansa kuitenkin seuraavia aineksia:



noin 2 litraa (löyhästi kulhossa, ei tarvi painella) maitohorsman kukkia
noin 3 litraa kiehuvaa vettä
noin 2 teelusikkaa sitruunahappoa
noin 1,5 desiä sokeria



Sokeria voi laittaa ihan oman maun mukaan, tai olla vaikka laittamati! Tähän juomaan horsmasta kerätään vain pinkkejä osia, vihreät osat voivat tuoda juomaan kitkrää makua. Sitruunahapon sijaan voi käyttää sitruunaa tai limeä. Juomaa voi muutenkin tuunailla mielensä mukaan, vaikkapa sesongin marjoilla. Itse haluan ehdottomasti päästä kokeilemaan vadelmaa.



Kukkia voi huuhtoa ja liotella hetken kylmässä vedessä, jotta pienet öttiäiset saa kukista vähemmäksi. Liotuksen jälkeen kukat siiretään isohkoon kuumuutta kestävään kulhoon. Keitetty vesi kaadetaan kukkien päälle ja annetaan seistä hetki. Nesteeseen lisätään sitruunahappo ja sokeri. Seos saa tekeytyä noin tunnin. Lopuksi kukat siivilöidään pois ja juoma kaadetaan pulloihin. Juomaa voi säilyttää viileässä huoletta useamman kuukauden. Tarkkaile kuitenkin aina säilyvyyttä aistinvaraisesti!



Liota ja huuhdo kylmällä vedellä.


Horsmat voi pitää siivilässä juoman tekeytyessäkin.



Lumoava väri suoraan luonnosta!


Rentunruusujuoma on sellaisenaan juotavaa, sitä voi laimentaa vedellä, siitä saa kuplivan alkujuoman vissyllä höystettynä ja sitä voi käyttää juhlissa boolien pohjana! On uskomatonta, että tällainen upea väri saadaan suoraan luonnosta! Makukin on aika mainio ja sitä voi tuunata mieleisekseen. Tiedän nyt ainakin sen, että meillä tullaan tarjoilemaan juhlissa tätä värillään lumoavaa rentunruusujuomaa!

Kommentit

Luetuimmat tarinat

Paperiruusu! - askarteluohje

Kaaos pajusydämessä! - askarteluohje

Simppeli kalatahna - juhlaan ja arkeen!

Havukranssi tuo pienen palan luontoa lähemmäs kotia 💚- tässä sinulle helpot ohjeet!

Lasten kanssa Hiidenportin kansallispuistoon!

Kamomillateetä ja kasvovettä!