Paperiruusu! - askarteluohje

Tämä paperiruusu on ihana koriste itse tehtyihin kransseihin, pajutöihin, lahjapaketteihin - ihan mihin tarkoitukseen tahansa! Olen koristellut niillä myös säilytyskoreja, kynttilän jalkoja ja joskus koristelin myös kattokruununkin! Käyttökohteita on monia! Siskoni häissä oli upeita valkoisia paperiruusuja koristamassa koko juhlapaikkaa! Tämäkin on suhteellisen helppo tehdä ja voi myös valmistaa eri kokoisia ruusuja, jolloin niistä saa näyttävän ruusuryppään johonkin työhön tai muuhun käyttöön.



Punaisia paperiruusuja.

Liloja paperiruusuja kattokruunussa.


Paperiruusut valmistuu noin 80 cm pitkistä paperinaruista ja pätkästä esimerkiksi juuttinarua. Näitä ruusuja voi tehdä kaikenvärisistä paperinaruista ja sitomiseenkin käy melkeinpä mikä tahansa naru tai lanka, kunhan se on melko vahvaa ja kestävää. Itse olen käyttänyt juuttinarua ja hamppunarua, mutta esimerkiksi siskoni valkoisissa hääruusuissa oli vihreää paperinarua! Ohje on ehkä helpoin käsittää samalla kokoajan omaa työtä tehden. Kokeilemalla ja tekemällä tämän oppii parhaiten. Kun näitä on muutaman tehnyt ne alkaakin jo sujua käden känteessä!



Tarvitset paperinarua ja esimerkiksi juuttinarua.



Työ aloitetaan avaamalla paperinaru varovasti koko pituudelta. Jos paperinaru on todella leveää, sen voi pituussuunnassaan leikata vielä kahtia, jolloin saa yhdestä pätkästä kaksi ruusua. Leveydeksi riittää aivan hyvin 3-5cm. Mitä kapeampaa paperinaru on, sitä pienempiä tulee myös ruusuista. Mutta ne pienetkin ruusut ovat todella suloisia! Paperinarua aletaan taitella kuvien mukaisesti siten, että ne muodostavat päällekkäisiä neliöitä. Paperinaru taitellaan loppuun asti. Älä katkaise vielä, vaikka taitos ei menisikään tasan.



Ensimmäinen taitos.



Toinen taitos.



Kolmas taitos.



Jatka aina uusi taitos päälle kunnes paperinaru loppuu.



Älä katkaise ylimääräistä vielä.



Työ käännetään ja naru, tässä tapauksessa juuttinaru sidotaan kiinni paperinarun aloituskolmion ympärille kuten kuvassa. Juuttinarun voi myös liimata aloituskolmion alle, mutta silloin pitää odottaa liiman kuivumista ennen jatkamista. Loppu juuttinarun pätkä työnnetään takaisin reiästä toiselle puolelle niin, että solmu piiloutuu työn taakse, ikäänkuin ruusun alle. Juuttinarua aletaan pyöritellä niin, että ruusun terälehdet alkavat nousta ja ruusun muoto alkaa muodostua. Periaatteessa pyöritetään siis taitellun neliön molempia päitä vastakkaisiin suuntiin. Myös paperinarun, tässä vaiheessa jo ruusun, toinen pää sidotaan juuttinarulla kiinni. Nyt sinulla onkin kädessäsi valmis paperiruusu!



Käännä työ.



Ujuta juuttinaru keskellä olevasta reiästä.



Sido aloituskolmioon eli ensimmäiseen taitokseen.



Tee napakka solmu, jotta ruususta tulee kestävä.



Ujuta juuttinaru takaisin samasta reiästä.






Pyöritä solmusta niin että terälehdet nousevat.



Solmi myös paperinarun loppupätkä juuttinarulla.



Valmis paperiruusu!





Kommentit

Luetuimmat tarinat

Kaaos pajusydämessä! - askarteluohje

Simppeli kalatahna - juhlaan ja arkeen!

Havukranssi tuo pienen palan luontoa lähemmäs kotia 💚- tässä sinulle helpot ohjeet!

Lasten kanssa Hiidenportin kansallispuistoon!

Kamomillateetä ja kasvovettä!