Simppeli kalatahna - juhlaan ja arkeen!

Tämä on todella helppo ja nopea herkku niin juhlaan kuin arkeenkin. Reseptiä on helppo muokata moneen makuun ja käyttötarkoituksia on useita! Tämä ei yksinkertaisesti voi epäonnistua! Meillä tämä on ollut takuuvarma hitti jo useamman vuoden ajan! Aina on hyvin maistunut ja kovasti kehuja saanut!



Tarvitset:
2prk tonnikalaa
2prk tuorejuustoa (yhteensä 400g)
3 prk ranskankermaa
1 sipuli
mausteita/yrttejä



Tonnikalat, tuorejuustot ja ranskankermat sekoitetaan haarukalla kulhossa keskenään tasaiseksi tahnaksi. Lopuksi lisätään silputtu sipuli, yrtit ja mausteet. Sekoitetaan huolellisesti ja laitetaan kylmään tekeytymään. Reseptin voi hioa täysin oman makumaailmansa mukaiseksi valitsemalla ainekset sen mukaan. Tonnikalat voivat olla maustamattomia tai voit valita esimerkiksi makea chili tai curry maustetun. Myös tuorejuustoissa on laaja kirjo eri makuja. Kuvien tahnassa on käytetty aurinkokuivattu tomaatti sekä ruohosipuli tuorejuustoja. Maku kannattaa aina tarkistaa ja maustaa vasta sen jälkeen. Useat mausteet voimistuvat säilytyksen aikana. Tuoreet yrtit sopivat tähän kalatahnaan täydellisesti! Olen käyttänyt usein esimerkiksi tuoretta ruohosipulia.



Sekoita ensin tonnikalat, tuorejuustot ja ranskankermat tasaiseksi tahnaksi.


Mausta haluamillasi mausteilla ja yrteillä.


Lisää silputtu sipuli.


Sekoita huolellisesti ja laita kylmään tekeytymään.


Kalatahnan kaveriksi käyvät niin ruis sipsit, cocktail piirakat kuin vaikka uuniperunat tai keitetyt perunatkin. Tätä voi käyttää eväsleipien välissä ja olen ajatellut kokeilla tätä myös voileipäkakun täytteeksi. Tonnikalan sijaan voi käyttää myös mitä tahansa muutakin kalaa, esimerkiksi lämminsavustettuna tai miksi ei kylmäsavustettunakin. Itse olen ajatellut kokeilla tätä tahnaa myös paistetusta silputusta kanasta.
Kokeile rohkeasti eri variaatioita ja kehittele oma hitti tarjottavasi! Jos mietit vaikkapa jotakin viemistä nyyttikesteille, niin siihenkin on ihan omiaan juuri tämä simppeli kalatahna - juhlaan ja arkeen!

Kommentit

Luetuimmat tarinat

Paperiruusu! - askarteluohje

Kaaos pajusydämessä! - askarteluohje

Havukranssi tuo pienen palan luontoa lähemmäs kotia 💚- tässä sinulle helpot ohjeet!

Lasten kanssa Hiidenportin kansallispuistoon!

Kamomillateetä ja kasvovettä!