Paljon onnea meidän oma pieni kalamies!

Pieni suuri herrasmies.



Jimikin ehti täyttää tässä rytinässä jo seitsemän vuotta! Minun pieni herrasmiehen alku! Niin reipas ja fiksu poika! Ihan mielettömän kekseliäs! Niin taitava kiipeilijäkin, että se on kuulkaa sekuntti kun se on kiivennyt jonkun lipaston, hyllyn tai uunin päälle. Ja tää ei olekaan mikä tahansa pikkupoika, vaan hämähäkkimies! Ei se juuri lattioilla kuljekkaan, aina menee tasoja ja pöytiä pitkin, hypähtää vaan paikasta toiseen ilmassa! Niin kuin olis näkymätön seitti turvana. Kyllä siinä saa olla sormien välistä kurkkimassa sydän syrjällään! Samalla edelleen kuitenkin yhtä herkkis poika. Halauksia suukkoja ja läheisyyttä vailla.


Oikean synttäriaamun donitsikakku.







Jimi on myös sellainen poika, joka ei kuivatakaan itseään vain tavanomaisesti pyyhkeeseen suihkun jälkeen. Vaan hän pyörii vimmatusti ja kertoo samalla minulle, että näin hänet pitää lingota rutikuivaksi. Jimin käsikään ei ole ihan tavallinen käsi. Johtunee varmaan siitä hämähäkkimiehen oiminaisuudesta. Hänen mukaansa hänen kädessään on pikkurilli, peukalo, etusormi, keskisormi ja TUNTEMATON! Liekö se nimettömän paikalla oleva tuntematon sitten se seittiä syöksevä sormi?



Hämähäkkimies!


Jimin leikitkin ovat ihan parhaita. Tässä yksi päivä hän katseli videota kuusamon suurpetokeskuksen Juuso- karhusta. No eipä aikaakaan kun kaikki meidän kodista löytyvät peitot, tyynyt ja viltit oli kasattuna sohvan nurkkaan talvipesäksi. Ensin kielsin ja käskin keräämään pois, johon Jimi totesi, että "Mutta kun me ollaan pikku Juuso-karhuja!"  No en sitten raaskinut kieltää ja köllähdin itsekin kasaan. Siihen Jimi totesi riemastuneena, että "Hei Äiti- Juuso!"  Siinä me kaikki Juusot sitten köllötettiin ja nauraa rätkätettiin. Mielikuvitusta riittää ja hujauksessa meillä onkin jossakin maja, kauppa, ravintola, karhunpesä tai vaikkapa kirjasto! Jimi on myös äärettömän kiinnostunut kaikista johdoista, piuhoista, putkista, tunneleista joissa virtaa tai liikkuu jotakin, oli se sitten vettä, sähköä tai mitä tahansa, mikä pääsee jotakin pitkin paikasta A paikkaan B.



Sähkösitruuna!




Kirjasto.







Pieni eräjormakin Jimistä on muka kehkeytynyt! Hän on aidosti niin kiinnostunut kaikesta! Onhan se toki luonnollistakin, opettelihan herra ensi askeleitaankin metsämättäillä, kannon nokassa istui, mustikkamaitoa lipittämässä jo kaksi vuotiaana. Itse keräsi mustikat. Kalastaminen on Jimille tärkeä juttu. Nyt onkin sitten luvattu itsellemme ja pikku kalamiehellemmekin, että tänä kesänä kalastetaan niin paljon, että tulee korvista ulos! Synttärilahjaksi laitettiin Jimille oma oikea virveli ja uistimia. Niitä onkin nyt ihmetelty ja ihasteltu päivittäin. Heittämistäkin jo kovasti harjoiteltu pihalla.



Lempiväri vihreä.


Kalamiehen synttäreille tehtiin tarjolle kalavoileipäkakku, merirosvojen valloittama suklaa aarresaari- kakku, sekä suolaisia muffinsseja. Jimi sai itse esittää toiveita kakun suhteen, joten pääsinkin aika helpolla kun kakkuun toivoi patukoita ja suklaamunia. Elämäni ensimmäinen kalavoileipäkakkukin onnistui tosi hyvin! Näytti nätiltä ja maistui hyvältä! Siinä on täytteenä juurikin se kalatahna jonka reseptin olen jakanut täälläkin!



Suolaiset merirosvo -muffinsit.



Merirosvojen valloittama suklaa- aarresaari kakku!




Kalastajalle kala voikkari.







Paljon onnea meidän oma pieni kalamies! <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Kommentit

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Luetuimmat tarinat

Paperiruusu! - askarteluohje

Kaaos pajusydämessä! - askarteluohje

Simppeli kalatahna - juhlaan ja arkeen!

Havukranssi tuo pienen palan luontoa lähemmäs kotia 💚- tässä sinulle helpot ohjeet!

Lasten kanssa Hiidenportin kansallispuistoon!

Kamomillateetä ja kasvovettä!