Pulleat pannukakut!

Ei malttaisi odottaa - tuoksuukin niin hyvälle!



Näistä on tullut meidän perheessä ihan ehdottomasti niitä lemppari pannukakkuja. Koostumus on niin muhkea ja pelkät pannukakutkin jo hivelee makunystyröitä - ilman täytteitäkin! Taikina on myös mukavan nopea ja helppo tehdä.



Näiden tekemiseen tarvitaan:
4 desiä vehnäjauhoja
1 ruokalusikallinen leivinjauhetta
1-2 ruokalusikallista sokeria
1 kananmuna
2 desiä maitoa
1 purkki kermaviiliä
2 ruokalusikallista öljyä tai sulatettua voita/margariinia/juoksevaa margariinia
Paistamiseen öljyä tai voita



Taikinan teko sujuu erinomaisesti lapsiltakin:
Sekoita yhdessä kulhossa kaikki kuivat aineet ja toisessa kulhossa kananmuna, maito, kermaviili ja rasva. Kaada ainekset yhteen kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota viileässä.



Sekoita lopuksi samaan kulhoon.



Jimi hämmentää keittiössä.



Taikinan olisi hyvä saada turvota viileässä puolesta tunnista jopa tuntiin. Tai sen voi halutessaan tehdä valmiiksi vaikkapa edellisenä iltana. Silloin toki säästää aikaa jos haluaa tehdä näitä aamiaiseksi. Meillä nämä ovat aina olleet joko brunssi, eli aamiaisen ja lounaan yhdistelmä tai sitten ovat toimineet runsaampana välipalana, jos ruokaa on tarkoitus syödä vasta hieman illemmalla. Eli kokemusta ei ole pitkän turvotusajan vaikutuksesta sen kummemmin. Maalaisjärki sanoisi, että turvottamalla kauemmin saa aikaan hieman pulleampia pannukakkuja, mutta kuten sanottu kokemusta ei ole - hyvä jos on maltettu itse odottaa sitä puolta tuntiakaan. Ja ihanan muhkeita näistä on aina tullut!



Taikinan annostelijasta ja pannukakkujen koosta riippuen näitä tulee noin 8-12 kappaletta. Paistaminenkin sujuu suht nopeasti ja helposti. Itse käytän paistamiseen ihan ruokaöljyä, esimerkiksi oliiviöljyä. Taikinaa annostellaan pannulle halutun kokoinen kiekko. Kiekko jämähtää yläpinnaltaan melko pian ja on helppo kääntää lastan avulla. Pannukakut ovat kypsiä kun ne ovat kauniisti ruskettuneet molemmin puolin. En tiedä johtuuko se öljyn käytöstä paistamisessa, paistinpannun laadusta vai taikinan koostumuksesta, mutta nämä pannukakut liikkuu pannulla todella liukkaasti! Vielä kertakaan ei ole jämähtänyt kiinni - vaikka unohtuisi pannulle hieman pidemmäksi aikaa.



Taikinaa pannulle.



Käännä kun yläpinta on hieman jähmettynyt.



Paista molemmin puolin kauniin ruskeaksi.



Nämä tosiaan ovat hyviä ihan sellaisenaan, mutta täytteiden kanssahan vain mielikuvitus on rajana! Kaveriksi on kokeiltu jo mustikoita, mansikoita ja vaahterasiirappia, vaniljakastiketta, jäätelöä, hedelmiä ja tietysti kermavaahtoa. Taikinan koostumus ja työstö helppous innostaa kyllä kokeilemaan vekkulimpiakin ideoita - mutta niistä lisää toisella kertaa!



Tarjoiluun vaikkapa hedelmiä.



Sopii erinomaisesti brunssille.



Rähmäkäpälät malttamattomina.



Lastenkirjoissa ja saduissahan näkee niitä metrin korkuisia pannukakku kekoja. Olen ihan varma että ne äidit ovat käyttäneet juuri tätä reseptiä! Mitkään muut pannukakut ei voi tehdä  niin valtavia kekoja kuin nämä - Pulleat pannukakut!



Pulleat pannukakut keossa.


Kommentit

  1. Oi nami! :) itsellä ei ole onnistunut aiemmilla resepteillä saada näin muhkeita! Täytyy testata näitä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, nämä on onnistuneet meilläkin aina! :)

      Poista
  2. Täytyypä kokeilla, khyl herahti vesi kielelle.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä kokeilemaankin! Vievät kielen mennessään! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Luetuimmat tarinat

Paperiruusu! - askarteluohje

Kaaos pajusydämessä! - askarteluohje

Simppeli kalatahna - juhlaan ja arkeen!

Havukranssi tuo pienen palan luontoa lähemmäs kotia 💚- tässä sinulle helpot ohjeet!

Lasten kanssa Hiidenportin kansallispuistoon!

Kamomillateetä ja kasvovettä!