Suolaiset tähtitortut!

Kinkku tähtitortut


Kyllä. Tämän aika alkaa taas olla jo käsillä. Itseasiassa meillä on ollut koko perheellä jo pidemmän aikaa himoja joulutorttuihin. Luumulla, omenalla, vadelmalla, suolaisella täytteellä. Kaikki käy. Taisin kuitenkin jossakin tekstissäni, olikohan itseppäisyyspäivän tienoolla, luvata ohjetta näistäkin. Joten tässä, olkaapa hyvä!





Juustoraaste sitoo täytettä.


Kuvan tortuissa käytetty täyte:

Kinkku
Punasipuli
Tuorejuusto
Juustoraaste
Suola
Pippuri

Nämäkin tähtitortut tehdään ihan valmiista lehtitaikinalevyistä.






Mausteita voi laittaa oman mielensä mukaan ja tuorejuustokin voi olla vaikkapa yrttinen, tomaattinen tai miksei sitruunainenkin. Toinen versio jota jo kokeiltiin ja hyväksi havaittiin sisälsi pororouhetta ja persimonia. Nam! Näissäkin voi päästää mielikuvituksen valloilleen! Itse ajattelin seuraavaksi kokeilla kinkku- sinihomejuusto- ananas versiota!









Tortuista voi tehdä tähtiä, kolmioita, lumihiutaleita, mikä muoto nyt itseä sattuu eniten miellyttämään. Meillä lapset halusi tehdä näistä tähtitorttuja. Porotortuista tehtiin niitä hitiksikin viime jouluna nousseita lumihiutaleita. Täyte laitetaan ihan samalla tavalla kuin hillokin. Pinnalle voi ripotella juustoraastetta ja koristella mantelilastuilla.






Varmaan vähän makuyhdistelmästä riippuen, nämä kyllä sopii muuhunkin vuodenaikaan kuin joulun alle. Mihin tahansa juhlallisuuksiin tai illanistujaisiin! Jos et ole jo kokeillut, niin suosittelen kyllä lämpimästi testaamaan nämä suolaiset tähtitortut!


Kommentit

Lähetä kommentti

Luetuimmat tarinat

Paperiruusu! - askarteluohje

Kaaos pajusydämessä! - askarteluohje

Simppeli kalatahna - juhlaan ja arkeen!

Havukranssi tuo pienen palan luontoa lähemmäs kotia 💚- tässä sinulle helpot ohjeet!

Lasten kanssa Hiidenportin kansallispuistoon!

Kamomillateetä ja kasvovettä!