Vaaleanpunainen minttu- manteli kuorintanaamio!

Rankka arki vaatii rankat huvit- ja sitäkin rankemmat hemmotteluhoidot. Valmistin eilen kasvojeni piristykseksi kuorintanaamion, elvyttääkseni kasvojen ihoa ja saadakseni hieman hehkua ja ihohuokosia supistavaa hemmottelua. Toki elämäntavat näkyvät useimmiten kasvoilla, mutta myös väsymys, stressi ja kiire tekevät tehtävänsä. Suurentuneet ihohuokoset, tulehtunut iho, kasvojen harmaus, epätasaisuus ja väsähtänyt ilme koristavat varmasti usean äidin kasvoja. Tällä naamiolla voi koittaa piristää ja hemmotella itseään. Kuorintanaamiosta riittää ainakin kahdelle, tai itselle kahteen kertaan.



Kuorintanaamio valmistuu kolmesta raaka- aineesta ja muutamasta tipasta eteeristä öljyä. Tähän naamioon käytin vaaleanpunaista kosmetiikka savea, epsom suolaa, manteliöljyä sekä piparminttu tippoja. Mittasuhteetkin on helppo muistaa:





































1tl (5ml) vaaleanpunaista savea
1tl (5ml) epsom suolaa
2 tl (10ml) manteliöljyä
1-2 tippaa piparmintun eteeristä öljyä



Kuin suklaata!


Kaikki aineet sekoitetaan keskenään. Väri ei ole kylläkään kauniin vaaleanpunainen, vaan ennemminkin vanha roosa tai ruskea. Muistuttaa lähinnä minttusuklaata. Seos levitetään kasvojen iholle, välttäen silmänympärysihoa ja huulia. Annetaan vaikuttaa muutaman minuutin ja käydään huolellisesti kasvot läpi hieroen pyörivin liikkein. Halutessaan voi antaa vielä vaikuttaa muutaman minuutin ja pestä samalla taas hieroen pyörivin liikkein. Lopuksi huuhdellaan runsaalla haalealla vedellä.






Aina olisi hyvä tehdä allergiatesti ennen minkään kosmetiikan suurempaa käyttöä, eikä luonnonkosmetiikka, edes itse tehtynä ole mikään poikkeus. Esimerkiksi piparminttu yliherkkyyttä voi esiintyä. Tai pähkinöille allerginen voi reagoida manteliöljyyn. Meille ei Nean kanssa tullut mitään allergisia oireita. Savi ja piparminttu saattavat kuitenkin tuntua "kipristeleviltä" paikoin iholla, puhdistaessaan ja desinfioidessaan ihoa. Oma paksu nahka kestää kyllä kipristelyt, mutta Nealla se hiukan häiritsi lähellä huulia ja nenän alla. Vaikutusaikaa voi itse säädellä lyhyemmäksikin ja pyörivät liikkeet tehdään tietysti itselle ja omalle iholle sopivalla voimakkuudella. Naamion voi levittää myös paikoitellen, esimerkiksi vain kasvojen ongelma alueille.



Piparminttu hoitaa ärtynyttä ihoa ja sopii hyvin rasvaiselle, epäpuhtaalle iholle. Se on antiseptinen ja desinfioiva. Se myös viilentää kasvojen ihoa. Suolakin desinfioi, poistaa kuona-aineita ja kuorii ihoa. Vaaleanpunainen savi puolestaan sopii herkälle iholle puhdistaen hellävaraisesti epäpuhtauksia. Se on ph- neutraali ja sisältää rauhoittavia ominaisuuksia. Manteliöljy on kevyt ja helposti imeytyvä, hellävarainen kasvojen kosteuttaja, joka tekee ihosta kimmoisan ja pehmeän.



Kuorintanaamio toimi itselläni aivan älyttömän hyvin. Viilentävä vaikutus tulee iholle välittömästi. Lisäksi se mielestäni supistaa silmin nähden ihohuokosia. Kasvojen väri sai vähän tasaisemman sävyn ja iho tuntui puhtaalta, heleältä, pehmeältä ja kimmoisammalta. Pakko suositella ainakin kokeilemaan! Miksihän tätä sitten kutsuisi? Vaaleanpunainen minttu- manteli kuorintanaamio!

Kommentit

Luetuimmat tarinat

Paperiruusu! - askarteluohje

Kaaos pajusydämessä! - askarteluohje

Simppeli kalatahna - juhlaan ja arkeen!

Havukranssi tuo pienen palan luontoa lähemmäs kotia 💚- tässä sinulle helpot ohjeet!

Lasten kanssa Hiidenportin kansallispuistoon!

Kamomillateetä ja kasvovettä!