Ihanaa, parempaa alkanutta uuttavuotta 2018!


Hyvää uuttavuotta 2018!


Joulu ja uuden vuoden aatto on nyt juhlittu. Aivan ihanaa aikaa yhdessä läheisten kanssa. Rauhaisasta ajasta ei oikeastaan voi edes puhua, kun menoa ja melsekettä kyllä on riittänyt juhlapyhien jokaiseen hetkeen. Tosin tämän pitkän ja sitkaan flunssan vuoksi on kyllä päästetty itsemme hiukan normaalia tohinaa helpommalla. Palaan vielä sen verran takaisin joulun aikaan, että kerron vähän retkestämme Rovaniemelle joulupukin omaan kotiluolaan Santaparkiin, joka sijaitsee syvällä maan alla, napapiirin alapuolella.



Santapark, joulupukin kotiluola napapiirin alapuolella.


Malttamattomat pikkumiehet odottaa lähtölaskentaa!


Paikka on kyllä aivan mieletön, joulun teemaa ja tunnelmaa puhkuva iloisten tonttujen jouluparatiisi. Sisältä löytyy hauskoja aktiviteetteja niin isoille kuin pienillekin matkailijoille. On leikkipuistoa, piparin koristelua, askartelua, jääprinsessan jäägalleria jääveistoksineen, kuin myös satujuna halki talvisten maisemien ja tonttujen työpajan. Kävimme myös perehtymässä tonttuilun saloihin Tonttukoulussa, josta mukaan sai muistoksi diplomin ja tonttulakin. Keskusaukiolla järjestetään myös upea show tietyin väliajoin. Lopuksi kävimme tervehtimässä tietysti vielä joulupukkia hänen työhuoneessaan ja ottamassa valokuvan.



Tonttu ja huskyt.



Prinsessa vilkuttelee pehmoisella taljallaan.


Joko kohta pääsee satujunaan!


Tonttukoulun saloja!


Opetellaan muun muassa tonttu kurkistus!

Tonttukoulun diplomi.


Santaparkin jälkeen suuntasimme syömään Rovaniemen keskustassa sijaitsevaan ravintola Niliin. Ai että, mitäs sitä lapintyttö muutakaan ruoakseen valitsee, kuin tietysti perinteistä poronkäristystä! Häpeäkseni täytyy taas myöntää, että olin jo niin kovin nälkäinen ruoan saapuessa, että unohdin näpätä siitä kuvan! Herkullista ruoka oli kyllä, juuri niin herkullista kuin poronkäristys aina on! Ruokaa odotellessa ehdin kuitenkin kuvata ruokajuomani, niin janoinen en sentään ollut, että sekin olisi hävinnyt ykkösellä alas! ;) Mukava oli huomata, että lapsetkin osasivat käyttäytyä ravintolassa! Suosittelen lämpimästi myös ravintola Niliä. Ruoka hyvää, palvelu pelaa ja miljöö mukavan lämmin ja lappihenkinen.



Restaurant Nili Rovaniemen keskustassa.

Ruokajuomaksi Happy Joe luomu kuiva omenasiideri.


Jimi odottaa kärsivällisesti omaa poronkäristys annostaan.


Lila ravintola tunnelmissa.


Minä ja uusi tukka joulutunnelmissa.


Kotimatkalla poikkesimme vielä Suomussalmen kautta. Sieltä mukaamme lähti pienen pieni uusi perheenjäsen, poika kissanpentu, jonka ristimme Rommirusinaksi. Voi mahdoton, miten pieniä onkaan kissanpennut! Ja tämä vekkuli niin rohkea, reipas, leikkisä ja sylissä kehräävä karvapallo! Kirjoittelen tässä joku päivä sitten vähän enemmän näistä karvakorvistamme, ihan omassa postauksessaan.



Rommirusina.


Rommirusina Nean kainalossa.


Sylivauva ja kinkkuähky.


Oikea aatto vietettiin tosiaan anoppilassa, anopin joulupöydän antimilla herkutellen! Ja ihan älytöntä miten paljon taas pukki meitä oli muistanut joka paikassa! En tiedä ollaanko oltu mukamas noin kilttejä vai onko tontuilla mennyt listat sekaisin ;) Uusivuosi puolestaan otettiin vastaan Arin serkun Hannan perheen kanssa jo toista vuotta peräkkäin! Perinteisesti myös kyläili anoppi ja appi, sekä Arin veli vaimokkeineen ja hänen söpöine vauvamasuineen <3 Tässäpä nyt oli tällainen pikakelaus meidän joulusta ja vuodenvaihteesta!



Uuden vuoden poreilevat viinit. Viinisuositus tulossa tähän, kunhan tarkistan vielä nimen.


Lapsoset aamuohjelmien äärellä vuoden ensimmäisenä päivänä.


Nyt onkin aika aloittaa taas uusivuosi! Tammikuu ja vuosi 2018 alkoi minulla karkkilakon saattelemana. Herkuttelut saa taas jäädä vähemmälle ja on aika ottaa jälleen itseään niskasta kiinni liikkumisen suhteen! Onneksi pian pääsee hiihtämään ja luistelemaan! Lupasinkin itselleni, että alan taas pitää itsestäni parempaa huolta. Se on kyllä asia, joka unohtuu helposti suurperheen arjessa ja ruuhkavuosien sykkeessä. Mutta nyt, Ihanaa, parempaa alkanutta uuttavuotta 2018!

Kommentit

Lähetä kommentti

Luetuimmat tarinat

Paperiruusu! - askarteluohje

Kaaos pajusydämessä! - askarteluohje

Simppeli kalatahna - juhlaan ja arkeen!

Havukranssi tuo pienen palan luontoa lähemmäs kotia 💚- tässä sinulle helpot ohjeet!

Lasten kanssa Hiidenportin kansallispuistoon!

Kamomillateetä ja kasvovettä!