Vaikein aika vuodesta on selätetty!

Se on jännä juttu, että ihminen joka rakastaa pimeneviä syysiltoja, tähtitaivasta, takkatulta, nuotion loimua, kynttilöitä, joulua, uuttavuotta, pulkkamäkeä, hiihtoa, luistelua, lumiukkoja ja kaikkea muuta mitä Suomen talveen kuuluu, voi myös kokea yhtä aikaa tuon ajan vuoden vaikeimmaksi ajaksi. Tuona aikana vajoan aina johonkin ihme kuoppaan, josta on niin pirun vaikea päästä ylös. En tee sitä tietoisesti, se vaan tapahtuu.


Auringon laskua ihmettelemässä. Jimi ja Ronya.


Valoa riittää kokoajan pidempään!


Jimin kanssa hiihtämässä!





Pienen pieni kuu ja auringonlasku. Niistä on ihmisen imettävä voimaa.

Upea auringonlasku kotihuudeilla!


Olen miettinyt, että olin varmaan entisessä elämässäni karhu. Nukkunut tuossa kuopassani talviunta. Synnyttänyt poikasetkin siinä nukkuessa. Kylellään pesässä köllöttänyt poikasia imetellen ja kasvatellen. Keväällä vasta herännyt ensimmäiseen auringon säteeseen, joka silmiin osuu. Elämän nälkäisenä jälleen ja valmiina uuteen seikkailuun. Kotikin on aina kevään koittaessa kuin karhun talvikolo. Likainen, hujan hajan, sikin sokin ja haisee. Keväällä koittaa aina se tunne, että kaikki matot, petivaatteet, huonekalut, lelut ym. pitäis kantaa ulos ja höyrymopata joka nurkka. Tuulettaa nuutunut ilma vihdoinkin. Repiä verhot alas ikkunoista ja päästää auringon valo kunnolla sisään.



Liukasta mutta niin kaunista!


Aurinko paistaa ja lunta sataa, taitaa tulla kevät!











"Mull on aurinko-, vitsku- ja univaje, siinä riittää jo himmeekin valon kaje!"


Voi luoja miltä tuntuu vatsan pohjukassa saakka se hetki, kun kevään ensimmäinen lintu laulaa. Aurinko paistaa tahmaisten sormenjälkien läpi ikkunoista sisään ja paljastaa jokaikisen pölyhiukkasen ja koirankarvojen kanssa kilpaa juoksevat pölypallerot. Sisällä olis niin paljon tekemistä, mutta mieli halajaa ulos. Kokoajan piteneville aurinkokävelyille. Nyt pitääkin olla ulkona ja nauttia auringosta! Karhunpesää voi siivota sitten siinä sivussa.. vähän vasemmalla kädellä.. Askeltavoitteet paukkuu huimaa vauhtia ja olo on taas ihan mielettömän energinen! Iltakävelyillekin uskaltaa kokoajan myöhempään ja pakko päästäkin ihastelemaan auringonlaskuja! Joko voi sanoa, että vihdoin on kevät! Vaikein aika vuodesta on selätetty!

Kommentit

Luetuimmat tarinat

Paperiruusu! - askarteluohje

Kaaos pajusydämessä! - askarteluohje

Simppeli kalatahna - juhlaan ja arkeen!

Havukranssi tuo pienen palan luontoa lähemmäs kotia 💚- tässä sinulle helpot ohjeet!

Lasten kanssa Hiidenportin kansallispuistoon!

Kamomillateetä ja kasvovettä!