Lilaa kaalikeittoa!

Jälleen kerran kokeilevasta keittiöstä päivää! Yksi lemppariruoistani on ehdottomasti kaalikeitto ja kaalilaatikko. Tälläkertaa minulla oli jääkaapissa pieni keräkaalin loppu ja lisäksi vähän reilummin punakaalia. Koska kaalia jo kaapista löytyi, olin tilannut kaupasta vain jauhelihan. Kyllähän ruoan jämät pitääkin aina jääkaapista käyttää! Olen aiemmin käyttänyt punakaalia lähinnä salaatissa, johon kaali tuo mukavasti rakennetta ja purutuntumaa. Nyt kuitenkin olin aikeissa valmistaa punakaalista kaalikeittoa. Ehkä pienesti uskalsin toivoa, että keiton väri olisi kauniin lila, mutta olin silti positiivisesti yllättynyt väristä!



Ihana lila väri!



Tähän keittoon tarvitaan:
Punakaalia
Sipulia
Puuroriisiä
Jauhelihaa
Mausteita



Keitto valmistuu ihan kuten normaali kaalikeittokin valmistuu. Homma aloitetaan kaalien ja sipulien pilkkomisella. Pilkotut kasvikset laitetaan kattilaan kiehumaan reiluun veteen. Kattilaan lisäsin myös puuroriisiä pari desiä. Tämä ei ole tietenkään välttämätöntä mutta itse tykkään. Jauheliha ruskistetaan paistinpannulla ja maustetaan mieleisillä mausteilla. Tähän laitoin nyt suolaa, mustapippuria, kuminaa, rosmariinia ja hieman sokeria. Lisäsin vielä reilun ripauksen nokkosta, koska tykkään käyttää sitä lähes kaikessa ruoanlaitossa!



Keitetään kaalit.



Lisätään jauheliha.



Kun kaalit ja riisit alkavat olla kypsiä, lisätään jauheliha keittoon. Keiton annetaan vielä miedolla lämmöllä porista hetki. Eikös ne huippukokitkin sano jotakuinkin niin, että annetaan makujen keittyä kasaan. Väri on kyllä ihan uskomaton! Rakastan värikästä ruokaa ja tietysti aina paras kun värit tulevat luonnosta! Keiton liemikin oli lilaa, uskomatonta! Meidän perhe otti keiton erittäin hyvin vastaan, mutta ymmärrän kyllä, että kaikki ei osaa tietenkään yhdistää lilaa väriä ruokaan. Sen kuitenkin sanon itsekin, että kylmänä keitto ei ole aivan yhtä kaunista.



Keitetään vielä hetki.


Minustahan tässä suloista on tietysti myös se, että nuorimmainen sai oman nimikkoruoan! Jos haluat vaihtelua perinteisiin ruokiin ja etsit jotain erilaista, niin kokeile ehdottomasti, miten teillä lapset reagoisivat, kun eteen nostetaankin lilaa kaalikeittoa!



Hyvää ruokahalua!

Kommentit

Luetuimmat tarinat

Paperiruusu! - askarteluohje

Kaaos pajusydämessä! - askarteluohje

Simppeli kalatahna - juhlaan ja arkeen!

Havukranssi tuo pienen palan luontoa lähemmäs kotia 💚- tässä sinulle helpot ohjeet!

Lasten kanssa Hiidenportin kansallispuistoon!

Kamomillateetä ja kasvovettä!