Pääsiäistä ei sentään ole peruttu, siispä askarrellaan kaikki munakuppikukkoja ja -kanoja sen kunniaksi!

Pääsiäisaskartelua lapsille!
Pääsiäiskukot ja kanat rivissä!


Monessa kodissa on varmasti nyt hieman erilainen arki kuin normaalisti, kun eletään poikkeusoloissa. Yhtään enempää tuohon nimeltä mainitsemattomaan poikkeusolojen aiheuttajaan syventymättä, ollaan varmasti kaikissa lapsiperheissä uudenlaisten haasteiden edessä. Toisilla se näkyy ehkä niin, että lasten etäopiskeluun kuluvan "ylimääräisen ajan ja energian" vuoksi kivoille puuhastuksille jää vähemmän aikaa ja ehkä voimiakin. Toisilla taas tuntuu puolestaan olevan yhtäkkiä niin paljon aikaa ja virtaa, kun kaikki muu on ympäriltä peruttu, että pitää ihan pähkäilemällä pohtia tekemistä neljän seinän sisällä möllöttelyyn.



No edustaa teidän perhe sitten kumpaa ryhmää hyvänsä, tai jotain siltä väliltä, niin tämä askarteluohje kannattaa napata talteen puuhapäivän varalle! Tää on tarpeeksi näppärä myös kiireiselle ja antaa mukavaa ajankulua koko perheelle myös silloin, kun tekemistä pitäisi yrittää keksiä lasten kanssa vähän joka päivä! Ja lopputuloskin on niin supersuloinen, että näitä tekis mieli tehdä vaan lisää ja lisää! 😍 Kanoista ja kukoista voi tehdä juuri sellaisia kuin itse haluaa! Ne voi jättää valkoisiksi punaisine helttoineen ja kruunuineen, tai maalata mieleisekseen vaikka sormiväreillä tai vesiväreillä!



pearly sence vesivärit
Lilan helmiäisvesivärit💜



pearly sence vesivärit
Ihanat sävyt ja kimmellys!


Me päädyttiin käyttämään näitä aivan upeita, Lilan uusia Pearly Sence- vesivärejä, kun nämä kimaltaa niin kauniisti ja sävyt on ihanan helmiäisiä! Ja muutenkin pääsiäisenä saa olla iloisia värejä koristeissa! Materiaalit löytyy lähes tulkoon valmiiksi joka kodista! Koko komeus kun syntyy täysin kanamunakennosta! Vartalon lisäksi, siis myös heltta ja nokkakin onnistuu kananmunakennon pahvista, tai niihin voi käyttää jotakin muuta paperia tai pahvia, tai ne voi tehdä vaikka huovasta. Jos haluaa oikein hifistellä niin pyrstöksi voi liimata vielä sulan ja jalatkin voi tehdä narusta eteen roikkumaan! Vekkulit taivuteltavat jalat saa vaikkapa piippurassista!



Pääsiäiskanoja kananmunakennoista!
Leikkaa heltat, kruunut ja nokat!


Silmät saa näppärästi rei'ittimellä eli lävistimellä!


Uskoisin, että näppärillä saksijoilla onnistuu näiden leikkaaminen itse, mutta kennon nurkka voi olla myös liian jämäkkää tavaraa pienille kätösille. Me nyt tehtiinkin niin, että minä leikkasin osat tällä kertaa valmiiksi ja jokainen sai sitten maalata ja koota oman kukkonsa! Siinäkin kuitenkin touhuttavaa ja tarkkuutta vaativaa hommaa riittää lapsille. Isikin meillä vallan innostui omaa kukkoa tuunamaan!😏



Vartalo onnistuu parhaiten kennon nurkkapalasta!


Kanan tai kukon vartalo tulee parhaiten kananmunakennon nurkkapalasta! Siinä munakuppiin jää jykevimmät ja korkeimmat reunat. Leikatkaa nurkka siis siten, että kuppiin jää myös tuo yksi välitötterö mukaan. Lisäksi leikataan halutut lisähärpäkkeet, eli heltat, harjat ja nokat! Silmät saa helposti vaikkapa rei'ittimellä, mutta myös valmiita askartelusilmiä voi käyttää halutessaan. Osat kannattaa maalata erikseen, ennen kokoamista. Lopuksi liimataan kaikki osat kiinni. Harjaan kannattaa jättää pidempi varsi, jonka voi työntää tötterön kärjessä olevaan reikään. Myös nokka liimautuu varmemmin jos liimattavan kohdan taittelee tasaiseksi!



Koreita helmiäiskanoja ja -kukkoja!



Valmiit kukot ja kanat voi toimia keitettyjen munien kuppeina vaikka ympärivuotisesti, mutta erityisesti ne koristaa keittiötä pääsiäisen aikaan! Jokainen voi niihin sitten maalata oman pääsiäismunansa vielä koreilemaan! Tai kupit voi täyttää esimerkiksi pienillä suklaamunilla ja pääsiäisrakeilla. Toisaaltahan tässä voi säilyttää mitä tahansa muutakin pikkutarviketta! Erityisen kanarakas tyyppi voi säilyttää tässä vaikka sormuksia! Voisihan sitäkin kokeilla, onnistuisiko kuppiin istuttaa vaikkapa rairuoho! Tosin silloin on vaarana, että liika kastelu saa materiaalin vettymään. Ehkä kannattaakin siinä tapauksessa istuttaa ruoho kananmunankuoreen, jonka sitten laittaa kuppiin.



Askarteluideoita lapsille!
Jimin komea ja värikäs kukkopoika!



Askarellaan lasten kanssa!
Äitin kanaemo.



Kananmunakennokana!
Lilan ikioma sateenkaari-kananen!

kanamunakennokukko
Nean galaxy-kana!


kananmunakennokana
Isin kukkoherra pitää jöötä!


Pieni varoituksen sana tähän loppuun; nää on niin ihania, että pienet rähmäkäpälät leikkii näillä mielellään, joten varaudu korjailemaan erikeepperin kanssa.. usein! 😍

Jos siis vielä mietiskelet kivaa yhteistä puuhaa koko perheelle, tai päiviksi tekemistä lapsille, niin lämmin suositus tälle askarteluohjeelle! Pääsiäistä ei sentään ole peruttu, siispä askarrellaan kaikki munakuppikukkoja ja -kanoja sen kunniaksi!



Kommentit

Luetuimmat tarinat

Paperiruusu! - askarteluohje

Kaaos pajusydämessä! - askarteluohje

Simppeli kalatahna - juhlaan ja arkeen!

Havukranssi tuo pienen palan luontoa lähemmäs kotia 💚- tässä sinulle helpot ohjeet!

Lasten kanssa Hiidenportin kansallispuistoon!

Kamomillateetä ja kasvovettä!