Lasten kanssa Silja Linen risteilylle ja Tukholmaan!


Niin se vaan lasten syysloma koitti tuolloinkin, vaikka se taisi hieman jo mietityttää muutamaa malttamattominta meistä, että tuleeko sitä ollenkaan. Kun niin, niin hitaasti päivät reissukammasta ruksitettiin. Mutta tulihan se viimein ja reissuun päästiin kuin päästiinkin lähtemään. Tää on mun mielestä just oikea aika tälle kirjoitukselle, kun mihinkään ei nyt oikein pääse reissaamaan vallitsevan tilanteen vuoksi. Pääseepähän sitten edes muisteloiden myötä meriä seilaamaan! Meilläkin olisi vielä jemmassa odottamassa risteilyliput tälle vuodelle, mutta saa nähdä miten tässä nyt käy, pääseekö niitä käyttämäänkään!



Meidän perhe on kyllä aivan hullaantunut näihin minilomiin risteilyn muodossa! Tällainen reissu on suht helppoa toteuttaa, vaikka rahaahan näihinkin minilomiin tietysti saa palamaan kaikkinensa aika paljon! Meillä tällaiseen risteilyreissuun kuuluu siis ihan ensiksi junamatka Helsinkiin. Tätä lapset jostain kumman syystä rakastavat ja odottavatkin aina innolla! Junamatkalle kannattaa, sen pituudesta toki riippuen, pakata mukaan kivaa puuhaa lasten viihtyvyyden takaamiseksi. Meillä on toiminut erinomaisesti reissupelit, muovailuvaha, värityskirjat, kynät ja piirustuspaperit.  Eväät on tietysti bauttiarallaa kuuden tunnin matkalla ihan ehdoton!Mitkä teillä on toiminut viihdykkeenä pitkillä matkoilla? Puhelimien ja laitteiden lisäksi! 😏 Hyvät vinkit on aina tervetulleita!



Junamatkalla on jännää!


Välillä torkutaan!


Helsingissä!


Silja Linen terminaalissa!


Helsinkiin kun saavutaan niin hypätäänkin sitten laivaan, jossa alkaa aina aivan omanlaisensa seikkailu! Jo itse laivassa haahuilu on jännittävää ja siitä riittää iloa koko perheelle. Kierrellään kivoja kauppoja, ostetaan jokaiselle jotakin pientä kivaa, valitaan matkamuistot ja poiketaan kannelle katselemaan merimaisemia. Sen kummempaa ohjelmaa ei välttämättä edes tarvitsekaan, mutta tokihan Silja Land leikkimaailma kannattaa käydä koluamassa läpi! Siellä kyllä saa ajan kulumaan hyvin ja tilaa telmiä on riittävästi! Ihan huippua on tietysti päästä halaamaan Harri- hyljettä tai bongata Muumeja!



Hyvin mahtuu hytissä nukkumaan!



💕



Perhepotretti💗



Mehubaarissa!



Pallomereen pulikoimaan!



Lila ja Harri💜



Jimi ja Harri💚



Merimaisemia ihastelemassa!


Laivassahan on kyllä ravintoloita joista valita oman maun mukaan se mieluisin ruokailupaikka, mutta meille se on kyllä ehdottomasti Grande Buffet! Ruoat ovat todella hyviä ja valikoimaa on runsaasti, josta aivan taatusti löytyy kyllä perheen jokaiselle jäsenelle jotakin purtavaa. Vatsansa saa varmasti täytettyä, yleensä jopa liiankin täyteen! Lapsille on ihan oma buffettinsa, jossa on pienille ja vähän isommillekin suille sopivaa ja maistuvaa syötävää. Lasten buffasta löytyy esimerkiksi lihapullia, ranskalaisia, makaroonia, jauhelihakastiketta ja lettuja. Tuli just nälkä kirjoitellessa, niin odotas vaan kun tulee kuvien aika.. 🙄



Matkustaminen ja reissaaminen voi olla pienimmille hyvinkin uuvuttavaa ja menomatkalla Lila nukahtikin rattaisiin just silloin, kun alkoi etukäteen varattu ruokailu. Millään ei neitiä saanut pidettyä hereillä, että olis saanut syötyä jotain. Kääräsin sitten Lilalle servettiin nyytin ranskalaisia ja ihana henkilökunta pakkasi Lilalle vähän lettuja kelmuun, niin ei ihan tyhjin vatsoin tarvinnut iltaa olla. Hytissä Lila saikin sitten nauttia oman illallisen ihan rauhassa. Myöhemmin pyörähdettiin vielä discossa, jossa isi tanssitti lapsia oikein antaumuksella! Tästä pätkiä löytyy muistona instagramin puolelta kohokohdasta Tukholma2019. 🥰



Jimikin ottaa lepiä😳


Lilan privaatti illallinen!


Ja maistuu!😊


Runsaan buffetaamiaisen jälkeen olikin aika astua maihin. Tukholmaan meillä ei sen suurempia suunnitelmia ollutkaan. Lapsille tämä oli eka kerta laivalla, niin keskityttiin nyt enemmän laivamatkojen sisältöön, kuin itse Tukholmaan tällä kertaa. Maissaoloaikahan on aika lyhyt. Viisihenkisen lapsiperheen suosittelenkin valitsemaan yhden kivan kohteen ja keskittymään siihen! Me pyörähdettiin läheisessä Fältöversten- ostoskeskuksessa ja käppäiltiin koleahkosta syyssäästä huolimatta kauniita katuja ja puistoja. Ehkä seuraavalla kerralla tutustutaan taas paremmin johonkin eri kohteeseen. Hyvä jättää jotakin aina seuraavaan kertaan ja Tukholmastakaan ei kyllä tekeminen ja näkeminen kesken lopu! Taatusti kuitenkin tullaan käymään täälläkin useamman kerran!



Muruset jäljellä!


Posket täynnä muonaa!


Hyvin maistui!


Ihana aamu!



Syksyisiä katuja!



Syksyinen Tukholma



Ihana vaahteranlehti💛



Joe and the Juice -mehuilla!


..ja kahveilla!



Takaisin laivaan!


Paluumatkalla lapset testasivat jätskiannokset Spice Ice- jäätelöbaarissa, missä jäätelömakujen lisäksi myös lisukkeet saa valita ihan itse! Lapsille erittäin mieluinen paikka pyörähtää leikkimisen lomassa!  Lillikin jaksoi pysyä hereillä iltaruokailunkin ajan ja voi pojat, että me herkuteltiinkin. Siis jälkkäribuffettikin on jotakin aivan käsittämätöntä. Apua mikä herkutteluloma! Yhtä syömistä kokoajan! Ja mihinkäs muuhun tämä reissu päättyisikään, kuin jälleen uuteen buffettiin! 😁 



Jätskillä!



Silja Land leikkimaailmassa!



Jälkkäribuffa! To die for!😌



Lilakin jaksoi reippaasti koko illallisen ajan!

Täydellisen aamiaisen jälkeen olikin aika palata takaisin kotimaahan ja Helsinkiin. Siellä pyörittiin hetki vielä kaupoilla, kun odoteltiin junaa.  Vaikka väkisinkin välillä ollaan napit vastakkain, isolla perheellä reissatessa, niin näitä muistoja ei kuitenkaan korvaa mikään! Taas ollaan yhtä ihanaa kokemusta rikkaampana. Enkä malta odottaa seuraavaa kertaa, kun taas mennään - lasten kanssa Silja Linen risteilylle ja Tukholmaan!



Aamupalalla jälleen!


Kotimatkan viihdykettä!







Kommentit

Luetuimmat tarinat

Paperiruusu! - askarteluohje

Kaaos pajusydämessä! - askarteluohje

Simppeli kalatahna - juhlaan ja arkeen!

Havukranssi tuo pienen palan luontoa lähemmäs kotia 💚- tässä sinulle helpot ohjeet!

Lasten kanssa Hiidenportin kansallispuistoon!

Kamomillateetä ja kasvovettä!