Vappupuuhastelua!

Vappu päivän legoleikit. Lilalla välipalakin lähettyvillä näköjään.


Tehtiin tänä vuonna itse simaa ensimmäistä kertaa! Hitusen myöhässä taas asialle herättiin, mutta sehän on toisinaan minulle hyvin tyypillistä! Laitettiin simat käymään isoon viinisaaviin. Siman annettiin käydä huoneenlämmössä kaksi vuorokautta ja sitten pullotettiin. Pullot jätettiin huoneenlämpöön. Huoneenlämmössä sima valmistuu kolmessa vuorokaudessa ja viileässä menee noin viikko. Tietysti pullot lopuksi siirretään kylmään ja nautitaan kylmänä ja raikkaana!






Ihanaa kun lapset on innolla mukana!






Suloinen siman keittäjä!



Paistettiin myös munkkeja perinteisesti. Itsetekemisessä on oma taikansa, vaikka munkit ei joka kerta ole täydellisesti onnistuneetkaan. Pari vuotta takaperin naureskelinkin sitä, että toivottavasti lapset muistavat vain tämän ihanan munkin paisto perinteen, eivätkä sitä, että osa munkeista maistuu taikinalle ja toisilla voisi hakata nauloja seinään! Ehkä tässäkin kehittyy joka vuosi, nimittäin oikein hyviä ne oli tänä vuonna.



Munkkeja ja donitseja!



Jimi sokeroi munkkeja.



Lilakin saa kokeilla munkkien sokerointia.



Kotikutoista munkkia ja simaa!



Kotia koristeltiin hieman serpentiinillä ja ilmapalloilla kuten vappuun kuuluu. Hieman koleasta ja harmaasta säästä huolimatta ulkoiltiin ja grillattiin. Vaikka näppejä ja varpaita kylmäsi, niin periksi ei annettu! Syötiin ulkona ryynimakkaraa, lihapullia, viinirypäleitä, valkosuklaata ja simaa! Pihan haravointikin startattiin vapun tienoilla! Hiljalleen kun etenee lumien sulaessa niin ei tarvi niskat juntturassa sitten koko pihaa kerralla haravoida!



Vappu palloja ja serpentiiniä!



Ilmapalloilla on hyvä harjoitella heittelyä ja kopittelua!






Haravointi alkakoon!


Hauskaa vappua!



Nämä arkiviikon katkaisevat juhlapyhät on aina tervetulleita! Ihanaa pitää perinteistä kiinni ja opettaa niitä eteenpäin omille lapsille! Mukavaa koko perheen vappupuuhastelua!

Kommentit

Luetuimmat tarinat

Paperiruusu! - askarteluohje

Kaaos pajusydämessä! - askarteluohje

Simppeli kalatahna - juhlaan ja arkeen!

Havukranssi tuo pienen palan luontoa lähemmäs kotia 💚- tässä sinulle helpot ohjeet!

Lasten kanssa Hiidenportin kansallispuistoon!

Kamomillateetä ja kasvovettä!